Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A ház, mint jelkép
 

A ház, mint jelkép

Nem csupán fekvése miatt hordoz fontos jelentést a ház: mindenfajta ősi mítoszban, hiedelemvilágban de még a pszichológiában is lényeges a kép. A ház sokféle mítoszban a világ közepe, a világmindenség képmása. Pincéje az alvilágot, közbülső szintjei az emberek, a padlás az égiek birodalmát jelképei.
 
Világszerte, a legkülönbözőbb kultúrákban emelkednek olyan különleges épületek - valójába a templomhoz állnak közel -, amelyek ezt még inkább hangsúlyozzák. Ilyenek például a Kelet-Ázsiában vagy Indonéziában a város közepén, egymást keresztező utak metszéspontjában álló közösségi épületek. A sziú indiánok napüdvözlő táncának színhelye kerek sátor, akár egy jurta, közepén oszloppal, a világmindenség tengelyével. Kínában ezek a fontos közösségi épületek négyszögletesek, négy főbejárattal, amelyek mindegyike kapcsolódik égtájának eleméhez és színéhez. Középütt a föld elem jelképeként emelkedik az oszlop.
 
De gondoljatok akár a népi építészetre: a régi mesterek pontosan meghatározták, merre nyíljon a ház ablaka-ajtaja. Ennek persze nem csupán azért volt jelentősége, hogy távol tartsák az ártó szellemeket, hanem gyakorlati oka is volt: a nap járásának megfelelően tájolták a házat, hogy minél több világosság szűrődjön be, mégis hűvös maradjon.
 
Számos keleti vallás, így például a taoizmus az emberi testet is palotának vagy háznak tekintette. A buddhizmusban általános elképzelés, hogy az emberi test a lélek háza. Érdekességként érdemes azt is megfigyelnünk, hogy a széttárt karú szétterpesztett lábú ember köré akár ötágú csillagot is rajzolhatunk. A pince, a közbülső szintek és a padlás a lélek különböző állapotait írják le. A pince az öntudatlan, alvó lélek képe, a padlás pedig a szellemi felemelkedést szimbolizálja.
 
A lélektanban a házról szóló álmoknak különféle jelentése van a szerint, milyen helyiségekben játszódik az álom. A ház külseje ez az ember álarca vagy kifelé mutatott képe. A tető a fej, az agy és a szellem. A belső emeletek az ösztönök világából való felemelkedést mutatják. A házon belüli mozgás is jelentést hordoz. Ha fölfelé vagy lefelé haladunk a szintek között, ez a fejlődésben a felemelkedés vagy a hanyatlás, a szellemi vagy az anyagi világhoz való közeledés jelképe lehet.
 
Egyáltalán nem véletlen az sem, hogy a házat éppen három nővér birtokolja. Ugyanis mindemellett a női erőhöz kötődő jelkép, amely az anya, a menedék, a védelem fogalmával társul. Mindezekből érthető, hogy a padlás a ház legfontosabb része a Bűbájos Boszorkák című sorozatban. Tudjuk, hogy a boszik itt találják meg az Árnyak könyvét, a nemzedékek óta vezetett, kézzel írott kötetet, amely a családi bűbájok gyűjteménye. A padlás különleges erővel bír, hiszen itt kell védelmezni a könyvet.

 

 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG