Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A ház, mint jelkép
 

A ház, mint jelkép

Nem csupán fekvése miatt hordoz fontos jelentést a ház: mindenfajta ősi mítoszban, hiedelemvilágban de még a pszichológiában is lényeges a kép. A ház sokféle mítoszban a világ közepe, a világmindenség képmása. Pincéje az alvilágot, közbülső szintjei az emberek, a padlás az égiek birodalmát jelképei.
 
Világszerte, a legkülönbözőbb kultúrákban emelkednek olyan különleges épületek - valójába a templomhoz állnak közel -, amelyek ezt még inkább hangsúlyozzák. Ilyenek például a Kelet-Ázsiában vagy Indonéziában a város közepén, egymást keresztező utak metszéspontjában álló közösségi épületek. A sziú indiánok napüdvözlő táncának színhelye kerek sátor, akár egy jurta, közepén oszloppal, a világmindenség tengelyével. Kínában ezek a fontos közösségi épületek négyszögletesek, négy főbejárattal, amelyek mindegyike kapcsolódik égtájának eleméhez és színéhez. Középütt a föld elem jelképeként emelkedik az oszlop.
 
De gondoljatok akár a népi építészetre: a régi mesterek pontosan meghatározták, merre nyíljon a ház ablaka-ajtaja. Ennek persze nem csupán azért volt jelentősége, hogy távol tartsák az ártó szellemeket, hanem gyakorlati oka is volt: a nap járásának megfelelően tájolták a házat, hogy minél több világosság szűrődjön be, mégis hűvös maradjon.
 
Számos keleti vallás, így például a taoizmus az emberi testet is palotának vagy háznak tekintette. A buddhizmusban általános elképzelés, hogy az emberi test a lélek háza. Érdekességként érdemes azt is megfigyelnünk, hogy a széttárt karú szétterpesztett lábú ember köré akár ötágú csillagot is rajzolhatunk. A pince, a közbülső szintek és a padlás a lélek különböző állapotait írják le. A pince az öntudatlan, alvó lélek képe, a padlás pedig a szellemi felemelkedést szimbolizálja.
 
A lélektanban a házról szóló álmoknak különféle jelentése van a szerint, milyen helyiségekben játszódik az álom. A ház külseje ez az ember álarca vagy kifelé mutatott képe. A tető a fej, az agy és a szellem. A belső emeletek az ösztönök világából való felemelkedést mutatják. A házon belüli mozgás is jelentést hordoz. Ha fölfelé vagy lefelé haladunk a szintek között, ez a fejlődésben a felemelkedés vagy a hanyatlás, a szellemi vagy az anyagi világhoz való közeledés jelképe lehet.
 
Egyáltalán nem véletlen az sem, hogy a házat éppen három nővér birtokolja. Ugyanis mindemellett a női erőhöz kötődő jelkép, amely az anya, a menedék, a védelem fogalmával társul. Mindezekből érthető, hogy a padlás a ház legfontosabb része a Bűbájos Boszorkák című sorozatban. Tudjuk, hogy a boszik itt találják meg az Árnyak könyvét, a nemzedékek óta vezetett, kézzel írott kötetet, amely a családi bűbájok gyűjteménye. A padlás különleges erővel bír, hiszen itt kell védelmezni a könyvet.

 

 

Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv