Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A ház, mint jelkép
 

A ház, mint jelkép

Nem csupán fekvése miatt hordoz fontos jelentést a ház: mindenfajta ősi mítoszban, hiedelemvilágban de még a pszichológiában is lényeges a kép. A ház sokféle mítoszban a világ közepe, a világmindenség képmása. Pincéje az alvilágot, közbülső szintjei az emberek, a padlás az égiek birodalmát jelképei.
 
Világszerte, a legkülönbözőbb kultúrákban emelkednek olyan különleges épületek - valójába a templomhoz állnak közel -, amelyek ezt még inkább hangsúlyozzák. Ilyenek például a Kelet-Ázsiában vagy Indonéziában a város közepén, egymást keresztező utak metszéspontjában álló közösségi épületek. A sziú indiánok napüdvözlő táncának színhelye kerek sátor, akár egy jurta, közepén oszloppal, a világmindenség tengelyével. Kínában ezek a fontos közösségi épületek négyszögletesek, négy főbejárattal, amelyek mindegyike kapcsolódik égtájának eleméhez és színéhez. Középütt a föld elem jelképeként emelkedik az oszlop.
 
De gondoljatok akár a népi építészetre: a régi mesterek pontosan meghatározták, merre nyíljon a ház ablaka-ajtaja. Ennek persze nem csupán azért volt jelentősége, hogy távol tartsák az ártó szellemeket, hanem gyakorlati oka is volt: a nap járásának megfelelően tájolták a házat, hogy minél több világosság szűrődjön be, mégis hűvös maradjon.
 
Számos keleti vallás, így például a taoizmus az emberi testet is palotának vagy háznak tekintette. A buddhizmusban általános elképzelés, hogy az emberi test a lélek háza. Érdekességként érdemes azt is megfigyelnünk, hogy a széttárt karú szétterpesztett lábú ember köré akár ötágú csillagot is rajzolhatunk. A pince, a közbülső szintek és a padlás a lélek különböző állapotait írják le. A pince az öntudatlan, alvó lélek képe, a padlás pedig a szellemi felemelkedést szimbolizálja.
 
A lélektanban a házról szóló álmoknak különféle jelentése van a szerint, milyen helyiségekben játszódik az álom. A ház külseje ez az ember álarca vagy kifelé mutatott képe. A tető a fej, az agy és a szellem. A belső emeletek az ösztönök világából való felemelkedést mutatják. A házon belüli mozgás is jelentést hordoz. Ha fölfelé vagy lefelé haladunk a szintek között, ez a fejlődésben a felemelkedés vagy a hanyatlás, a szellemi vagy az anyagi világhoz való közeledés jelképe lehet.
 
Egyáltalán nem véletlen az sem, hogy a házat éppen három nővér birtokolja. Ugyanis mindemellett a női erőhöz kötődő jelkép, amely az anya, a menedék, a védelem fogalmával társul. Mindezekből érthető, hogy a padlás a ház legfontosabb része a Bűbájos Boszorkák című sorozatban. Tudjuk, hogy a boszik itt találják meg az Árnyak könyvét, a nemzedékek óta vezetett, kézzel írott kötetet, amely a családi bűbájok gyűjteménye. A padlás különleges erővel bír, hiszen itt kell védelmezni a könyvet.

 

 

Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!