Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A ház, mint jelkép
 

A ház, mint jelkép

Nem csupán fekvése miatt hordoz fontos jelentést a ház: mindenfajta ősi mítoszban, hiedelemvilágban de még a pszichológiában is lényeges a kép. A ház sokféle mítoszban a világ közepe, a világmindenség képmása. Pincéje az alvilágot, közbülső szintjei az emberek, a padlás az égiek birodalmát jelképei.
 
Világszerte, a legkülönbözőbb kultúrákban emelkednek olyan különleges épületek - valójába a templomhoz állnak közel -, amelyek ezt még inkább hangsúlyozzák. Ilyenek például a Kelet-Ázsiában vagy Indonéziában a város közepén, egymást keresztező utak metszéspontjában álló közösségi épületek. A sziú indiánok napüdvözlő táncának színhelye kerek sátor, akár egy jurta, közepén oszloppal, a világmindenség tengelyével. Kínában ezek a fontos közösségi épületek négyszögletesek, négy főbejárattal, amelyek mindegyike kapcsolódik égtájának eleméhez és színéhez. Középütt a föld elem jelképeként emelkedik az oszlop.
 
De gondoljatok akár a népi építészetre: a régi mesterek pontosan meghatározták, merre nyíljon a ház ablaka-ajtaja. Ennek persze nem csupán azért volt jelentősége, hogy távol tartsák az ártó szellemeket, hanem gyakorlati oka is volt: a nap járásának megfelelően tájolták a házat, hogy minél több világosság szűrődjön be, mégis hűvös maradjon.
 
Számos keleti vallás, így például a taoizmus az emberi testet is palotának vagy háznak tekintette. A buddhizmusban általános elképzelés, hogy az emberi test a lélek háza. Érdekességként érdemes azt is megfigyelnünk, hogy a széttárt karú szétterpesztett lábú ember köré akár ötágú csillagot is rajzolhatunk. A pince, a közbülső szintek és a padlás a lélek különböző állapotait írják le. A pince az öntudatlan, alvó lélek képe, a padlás pedig a szellemi felemelkedést szimbolizálja.
 
A lélektanban a házról szóló álmoknak különféle jelentése van a szerint, milyen helyiségekben játszódik az álom. A ház külseje ez az ember álarca vagy kifelé mutatott képe. A tető a fej, az agy és a szellem. A belső emeletek az ösztönök világából való felemelkedést mutatják. A házon belüli mozgás is jelentést hordoz. Ha fölfelé vagy lefelé haladunk a szintek között, ez a fejlődésben a felemelkedés vagy a hanyatlás, a szellemi vagy az anyagi világhoz való közeledés jelképe lehet.
 
Egyáltalán nem véletlen az sem, hogy a házat éppen három nővér birtokolja. Ugyanis mindemellett a női erőhöz kötődő jelkép, amely az anya, a menedék, a védelem fogalmával társul. Mindezekből érthető, hogy a padlás a ház legfontosabb része a Bűbájos Boszorkák című sorozatban. Tudjuk, hogy a boszik itt találják meg az Árnyak könyvét, a nemzedékek óta vezetett, kézzel írott kötetet, amely a családi bűbájok gyűjteménye. A padlás különleges erővel bír, hiszen itt kell védelmezni a könyvet.

 

 

Tudod, milyennek látnak téged mások? Elárulja Aszcendensed!    *****    AZ EGYETLEN MÛKÖDÕ MAGYAR DEMI LOVATO FORRÁSOD - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL A DEMIVEL TÖRTÉNT HÍREKRÕL - DEMI LOVATO    *****    Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (: