Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A varázserejű ötös szám

 

A varázserejű 5-ös szám

A Halliwell nővérek viktóriánus stílusú háza az 1906-os San Franciscó-i földrengés után épült, egyenlő távolságra az öt elemtől (fa, víz, tűz, fém, föld).

Hogy miért annyira fontos ez? Azért, mert ezek az elemek az ősi kínai hiedelemvilág szerint kapcsolatban állnak a négy égtájjal: a fa a kelet, a tűz a dél, a fém a nyugat, a víz az észak, a föld pedig mindezek közepe. Az elemek állandóan változnak és átalakulnak. Egy régi kínai kézirat, az Írások Könyve szerint a víz nedveséget hoz, és lefelé folyik; a tűz lángol, és felfelé emelkedik; a fa meghajlik, és kiegyenesedik; a fém engedelmes, és felvesz bármilyen formát; a föld felkínálja magát a vetésre és az aratásra. Együtt pedig a változások teljességét képviselik. De nem csupán a kínai hiedelemvilágban tulajdonítanak nagy szerepet az ötös számnak.

A varázserejű számhoz más kultúrákban is gazdag jelképcsokor kapcsolódik. A nővérek otthona az ötágú csillag, a pentagramma középpontján emelkedik. Fekvéséből következik, hogy hatalmas energiák gyűjtőhelye.

Mi is az a pentagramma? A csillag jelképrendszere nagyon sokarcú, de mindig az ötös szám szimbólumaira épül, amely az egymást kiegészítő, különböző erők egységét fejezi ki: a világ teljességét, akár a kínaiaknál. A pentagramma öt ága termékeny egységbe foglalja a férfit jelképező hármast és a nőt képviselő kettes számot. A csillag régi idők óta a titkos társaságokban használt jel volt, arra szolgált, hogy a tagok felismerjék róla egymást. Ez onnan ered, hogy az ókori görög kultúra nagy matematikusát Püthagoraszt - ismerős a neve a Pitagorasz-tételből, ugye?! - és tanítványait, követőit a matekhoz nem sokaz konyító közemberek varázslóknak tekintették. Az ő közös jelük volt a csillag, amelyet a mágikus tudományokhoz vezető, titkos út kulcsának tartottak. Talán miattuk vált az ötágú csillag a boszorkányok mesterségének jelképévé.

A boszorkányok mindenesetre a középkor óta napjainkig ezt az alakzatot rajzolják föl a mágikus szertartások során. Minden egyes ága különleges jelentést hordoz, egy-egy elemhez kötődik: föld, legevő, tűz, víz és lélek. A körbe foglalt pentagramma a boszorkányság titkos és hagyományos praktikáit, rítusait jelképezi. A pentagramma a köré rajzolt kör nélkül a boszorkányságra készülődő lelket ábrázolja. A megfordított pentagramma pedig ártó jelkép, amely a gonosz erőkhöz kapcsolódik. A csillagnak - akár jó, akár rossz értelemben - mindig nagyon nagy erőt tulajdonítottak, olyan hatalmat képviselt, amely egymást kiegészítő energiák összefonódásából keletkezett.

 

Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!