Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A varázserejű ötös szám

 

A varázserejű 5-ös szám

A Halliwell nővérek viktóriánus stílusú háza az 1906-os San Franciscó-i földrengés után épült, egyenlő távolságra az öt elemtől (fa, víz, tűz, fém, föld).

Hogy miért annyira fontos ez? Azért, mert ezek az elemek az ősi kínai hiedelemvilág szerint kapcsolatban állnak a négy égtájjal: a fa a kelet, a tűz a dél, a fém a nyugat, a víz az észak, a föld pedig mindezek közepe. Az elemek állandóan változnak és átalakulnak. Egy régi kínai kézirat, az Írások Könyve szerint a víz nedveséget hoz, és lefelé folyik; a tűz lángol, és felfelé emelkedik; a fa meghajlik, és kiegyenesedik; a fém engedelmes, és felvesz bármilyen formát; a föld felkínálja magát a vetésre és az aratásra. Együtt pedig a változások teljességét képviselik. De nem csupán a kínai hiedelemvilágban tulajdonítanak nagy szerepet az ötös számnak.

A varázserejű számhoz más kultúrákban is gazdag jelképcsokor kapcsolódik. A nővérek otthona az ötágú csillag, a pentagramma középpontján emelkedik. Fekvéséből következik, hogy hatalmas energiák gyűjtőhelye.

Mi is az a pentagramma? A csillag jelképrendszere nagyon sokarcú, de mindig az ötös szám szimbólumaira épül, amely az egymást kiegészítő, különböző erők egységét fejezi ki: a világ teljességét, akár a kínaiaknál. A pentagramma öt ága termékeny egységbe foglalja a férfit jelképező hármast és a nőt képviselő kettes számot. A csillag régi idők óta a titkos társaságokban használt jel volt, arra szolgált, hogy a tagok felismerjék róla egymást. Ez onnan ered, hogy az ókori görög kultúra nagy matematikusát Püthagoraszt - ismerős a neve a Pitagorasz-tételből, ugye?! - és tanítványait, követőit a matekhoz nem sokaz konyító közemberek varázslóknak tekintették. Az ő közös jelük volt a csillag, amelyet a mágikus tudományokhoz vezető, titkos út kulcsának tartottak. Talán miattuk vált az ötágú csillag a boszorkányok mesterségének jelképévé.

A boszorkányok mindenesetre a középkor óta napjainkig ezt az alakzatot rajzolják föl a mágikus szertartások során. Minden egyes ága különleges jelentést hordoz, egy-egy elemhez kötődik: föld, legevő, tűz, víz és lélek. A körbe foglalt pentagramma a boszorkányság titkos és hagyományos praktikáit, rítusait jelképezi. A pentagramma a köré rajzolt kör nélkül a boszorkányságra készülődő lelket ábrázolja. A megfordított pentagramma pedig ártó jelkép, amely a gonosz erőkhöz kapcsolódik. A csillagnak - akár jó, akár rossz értelemben - mindig nagyon nagy erőt tulajdonítottak, olyan hatalmat képviselt, amely egymást kiegészítő energiák összefonódásából keletkezett.

 

Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.    *****    Születési horoszkóp,+3 év elõrejelzés,+ biotérkép = 2000 Ft.utána ingyenes Tanácsadás, telefonon skype -on,messengeren!    *****    Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG