Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A varázserejű ötös szám

 

A varázserejű 5-ös szám

A Halliwell nővérek viktóriánus stílusú háza az 1906-os San Franciscó-i földrengés után épült, egyenlő távolságra az öt elemtől (fa, víz, tűz, fém, föld).

Hogy miért annyira fontos ez? Azért, mert ezek az elemek az ősi kínai hiedelemvilág szerint kapcsolatban állnak a négy égtájjal: a fa a kelet, a tűz a dél, a fém a nyugat, a víz az észak, a föld pedig mindezek közepe. Az elemek állandóan változnak és átalakulnak. Egy régi kínai kézirat, az Írások Könyve szerint a víz nedveséget hoz, és lefelé folyik; a tűz lángol, és felfelé emelkedik; a fa meghajlik, és kiegyenesedik; a fém engedelmes, és felvesz bármilyen formát; a föld felkínálja magát a vetésre és az aratásra. Együtt pedig a változások teljességét képviselik. De nem csupán a kínai hiedelemvilágban tulajdonítanak nagy szerepet az ötös számnak.

A varázserejű számhoz más kultúrákban is gazdag jelképcsokor kapcsolódik. A nővérek otthona az ötágú csillag, a pentagramma középpontján emelkedik. Fekvéséből következik, hogy hatalmas energiák gyűjtőhelye.

Mi is az a pentagramma? A csillag jelképrendszere nagyon sokarcú, de mindig az ötös szám szimbólumaira épül, amely az egymást kiegészítő, különböző erők egységét fejezi ki: a világ teljességét, akár a kínaiaknál. A pentagramma öt ága termékeny egységbe foglalja a férfit jelképező hármast és a nőt képviselő kettes számot. A csillag régi idők óta a titkos társaságokban használt jel volt, arra szolgált, hogy a tagok felismerjék róla egymást. Ez onnan ered, hogy az ókori görög kultúra nagy matematikusát Püthagoraszt - ismerős a neve a Pitagorasz-tételből, ugye?! - és tanítványait, követőit a matekhoz nem sokaz konyító közemberek varázslóknak tekintették. Az ő közös jelük volt a csillag, amelyet a mágikus tudományokhoz vezető, titkos út kulcsának tartottak. Talán miattuk vált az ötágú csillag a boszorkányok mesterségének jelképévé.

A boszorkányok mindenesetre a középkor óta napjainkig ezt az alakzatot rajzolják föl a mágikus szertartások során. Minden egyes ága különleges jelentést hordoz, egy-egy elemhez kötődik: föld, legevő, tűz, víz és lélek. A körbe foglalt pentagramma a boszorkányság titkos és hagyományos praktikáit, rítusait jelképezi. A pentagramma a köré rajzolt kör nélkül a boszorkányságra készülődő lelket ábrázolja. A megfordított pentagramma pedig ártó jelkép, amely a gonosz erőkhöz kapcsolódik. A csillagnak - akár jó, akár rossz értelemben - mindig nagyon nagy erőt tulajdonítottak, olyan hatalmat képviselt, amely egymást kiegészítő energiák összefonódásából keletkezett.

 

Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv