Charmed | Magyar Bűbájos boszorkák rajongói oldal
ÜDVÖZÖLLEK

Köszöntelek az oldalamon, ami nem mással, mint a népszerű sorozattal, a Bűbájos boszorkákkal foglalkozik. Rengetek információt találhatsz itt kedvenceidről, csak szét kell nézned! :] Ne habozz hát, merülj el a varázslatok világában!

FŐOLDAL BELÉPÉS REGISZTÁRCIÓ

 

 
TOVÁBBI OLDALAIM

Nézzetek be a többi oldalamra is. A varázslatok szerelmeseinek ajánlom Harry Potter világát, az anime kedvelőinek pedig az InuYashával, a Kirarin Revolutionnel és a többi kedvenc animémmel foglalkozó oldalaimat.

 
MENÜ

Itt találhatjátok az információkat a sorozatról, oldalról, szerkesztőről, egyszóval mindenről. Bármit elvinni szigorúan tilos!

 
CSERÉK

Az oldalon két féle csere van. Képpel és kép nélkül. Jelentkezni lehet, de nincs rá garancia, hogy elfogadom.

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-30
 

 

 

A varázserejű ötös szám

 

A varázserejű 5-ös szám

A Halliwell nővérek viktóriánus stílusú háza az 1906-os San Franciscó-i földrengés után épült, egyenlő távolságra az öt elemtől (fa, víz, tűz, fém, föld).

Hogy miért annyira fontos ez? Azért, mert ezek az elemek az ősi kínai hiedelemvilág szerint kapcsolatban állnak a négy égtájjal: a fa a kelet, a tűz a dél, a fém a nyugat, a víz az észak, a föld pedig mindezek közepe. Az elemek állandóan változnak és átalakulnak. Egy régi kínai kézirat, az Írások Könyve szerint a víz nedveséget hoz, és lefelé folyik; a tűz lángol, és felfelé emelkedik; a fa meghajlik, és kiegyenesedik; a fém engedelmes, és felvesz bármilyen formát; a föld felkínálja magát a vetésre és az aratásra. Együtt pedig a változások teljességét képviselik. De nem csupán a kínai hiedelemvilágban tulajdonítanak nagy szerepet az ötös számnak.

A varázserejű számhoz más kultúrákban is gazdag jelképcsokor kapcsolódik. A nővérek otthona az ötágú csillag, a pentagramma középpontján emelkedik. Fekvéséből következik, hogy hatalmas energiák gyűjtőhelye.

Mi is az a pentagramma? A csillag jelképrendszere nagyon sokarcú, de mindig az ötös szám szimbólumaira épül, amely az egymást kiegészítő, különböző erők egységét fejezi ki: a világ teljességét, akár a kínaiaknál. A pentagramma öt ága termékeny egységbe foglalja a férfit jelképező hármast és a nőt képviselő kettes számot. A csillag régi idők óta a titkos társaságokban használt jel volt, arra szolgált, hogy a tagok felismerjék róla egymást. Ez onnan ered, hogy az ókori görög kultúra nagy matematikusát Püthagoraszt - ismerős a neve a Pitagorasz-tételből, ugye?! - és tanítványait, követőit a matekhoz nem sokaz konyító közemberek varázslóknak tekintették. Az ő közös jelük volt a csillag, amelyet a mágikus tudományokhoz vezető, titkos út kulcsának tartottak. Talán miattuk vált az ötágú csillag a boszorkányok mesterségének jelképévé.

A boszorkányok mindenesetre a középkor óta napjainkig ezt az alakzatot rajzolják föl a mágikus szertartások során. Minden egyes ága különleges jelentést hordoz, egy-egy elemhez kötődik: föld, legevő, tűz, víz és lélek. A körbe foglalt pentagramma a boszorkányság titkos és hagyományos praktikáit, rítusait jelképezi. A pentagramma a köré rajzolt kör nélkül a boszorkányságra készülődő lelket ábrázolja. A megfordított pentagramma pedig ártó jelkép, amely a gonosz erőkhöz kapcsolódik. A csillagnak - akár jó, akár rossz értelemben - mindig nagyon nagy erőt tulajdonítottak, olyan hatalmat képviselt, amely egymást kiegészítő energiák összefonódásából keletkezett.

 

Tudod, milyennek látnak téged mások? Elárulja Aszcendensed!    *****    AZ EGYETLEN MÛKÖDÕ MAGYAR DEMI LOVATO FORRÁSOD - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL A DEMIVEL TÖRTÉNT HÍREKRÕL - DEMI LOVATO    *****    Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (: